1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

WEBB-TV: Här öppnar Sweden rock grindarna

Sweden rock festival 2019 är igång.
Stämningen var på topp bland festivalbesökarna när det äntligen var dags för grindarna att öppnas.
Öivind Skattum Vesteng från Oslo var en av de första som kom in på årets Sweden rock festival.
Foto: Mattias Mattisson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Det blev både jubelskrik och glädjeskutt när Sweden rock festival öppnade grindarna klockan 15 på onsdagen. Därmed är den 28:e festivalen i ordningen i gång.

En av de första besökarna som äntrade festivalområdet var Öivind Skattum Vesteng från Oslo som besökte festivalen för åttonde gången.

– Sweden rock är den bästa festivalen. Jag har varit på festivaler i Tyskland, Belgien och överallt, men detta är överlägset den bästa. Musiken och publiken är bäst och det är aldrig långa köer, säger Öivind Skattum Vesteng som besöker festivalen ensam.

– Man hittar alltid folk man känner här. Det är exempelvis en Italienare som jag har lärt känna här som jag alltid träffar på.

Det Öivind ser fram emot mest på årets festival är Ritchie Blackmore's rainbow som spelar på lördag.

– Jag är ett stort Rainbow-fan sedan 20 år tillbaka och har aldrig sett dem innan, så det ska bli jättekul. Och Joe Lynn Turner som spelar ikväll har ju också spelat i Rainbow, så han ska jag också se, säger Öivind.

Sweden rock festival 2019 är igång.
Foto: Mattias Mattisson