1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Andreas Johnsson hjälte för Toronto

Andreas Johnsson blev en något ovan och oväntad matchhjälte när Toronto hemmavann mot Boston i NHL:s åttondelsfinaler.
Washingtons stjärnor blev samtidigt helt utspelade av Carolina, som vann med 5–0.
Andreas Johnsson firar sitt mål mot Boston.
Foto: Nathan Denette/AP/TT

I numerärt överläge fick Johnsson en passning från John Tavares och kunde lägga in den i nättaket. Målet, i slutet av andra perioden, gav 3–1, vilket till slut räckte till seger. Med bara sekunder kvar av mittperioden fick Boston in en reducering, men närmare kom de inte.

Johnsson hade inför matchen bara gjort ett mål sedan februari och jublade högt efter målet

– Jag blev glad, det var första målet i slutspelet och ett viktigt mål i matchen, så jag var glad, säger Johnsson till pressen efter matchen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det viktigaste var att vi spelade bra och inte gav dem så många lägen. Och "Freddie" (målvakten Frederik Andersen) gjorde några riktigt bra räddningar när de fick sina chanser.

"Detaljerna satt

Svensken fick även beröm av tränaren Mike Babcock.

– Han har inte varit lika bra på sistone, så det var kul att se att detaljerna i spelet satt i kväll. Han är snabb och smart i sitt spel och han fick utdelning, det var kul, säger Babcock, på en presskonferens.

Toronto leder nu åttondelsfinalen med 2–1 i matcher. Laget får dock klara sig utan Nazem Kadri under resten av matchserien, centern är avstängd efter en crosschecking mot Bostons Jake DeBrusk i lördags.

Washington nollat

Carolina reducerade matchserien mot Washington, som missade chansen att rycka ifrån. Via hela 5–0 har Carolina nu kontakt med det regerande mästarlaget, som fortfarande leder matchserien, nu med 2–1.

Washington fick bara till 18 skott, mot Carolinas 45, och hade inte mycket att sätta emot.

– Allt kan bli bättre. Vi fick inte till någonting alls. Vi var långsamma, vi spelade helt utan snabbhet, säger en besviken Nicklas Bäckström enligt .

– De var desperata och spelade på en annan nivå än oss. Vi hade inte tillräckligt med spelare som kom upp i deras nivå i kväll, säger Washingtons tränare Todd Reirden.

"Vi spelade bra"

Segern var Carolinas första mot Washington den här säsongen och lagets spelare var av naturliga skäl glada.

– Det här betyder självfallet att vi spelade bra. Vi ville inte ge dem några utrymmen, det var nyckeln, säger Jordan Staal.

De minskade utrymmena och det hårdare spelet fick flera Washington-spelare ur balans, allra mest storstjärnan Alexander Ovetjkin, som i första perioden hamnade i bråk med Carolinas Andrej Svetjnikov och de båda gjorde upp i ett rallarslagsmål.

Svetjnikov fick lämna matchen, skadad, och Ovetjkin fick fem minuter i utvisningsbåset.