1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Åttavåningshus i brand – elden begränsad

Det brinner i ett åttavåningshus i Hagsätra i södra Stockholm sedan flera timmar. Branden har nu begränsats och tunnelbanestationen har öppnats.
Räddningstjänsten arbetar på taket till ett åttavåningshus som började brinna i Hagsätra i södra Stockholm på söndagseftermiddagen.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Räddningstjänsten arbetar på taket till ett åttavåningshus som började brinna i Hagsätra i södra Stockholm på söndagseftermiddagen.
Foto: Janerik Henriksson/TT

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi gjort två begränsningslinjer uppe på taket och skurit av så vi har begränsat branden till den här delen av taket där den inte får spridas utanför, säger Göran Stark på Storstockholms brandförsvar vid 21-tiden.

Branden uppstod på vinden vid 16.15-tiden. Det finns ingen prognos för när vindsbranden är helt släckt.

– Glöden ligger som i grytor i vindsförråden som måste grävas ut för hand och skottas ned över takkanten. Vi vill inte spola för mycket vatten för att inte orsaka vattenskador på lägenheterna under, säger Stark.

Bostadshuset är åtta våningar hög och har åtta ingångar. Boende i tre trappuppgångar har evakuerats till en närliggande skola.

Bostadshuset ligger strax intill tunnelbanestationen som öppnade på söndagskvällen sedan den varit stängd på grund av brandröken.

Sex ambulanser skickades till det brandhärjade bostadshuset, men vid 21-tiden fanns bara en kvar vid bostadshuset.

– Ingen person har förts till sjukhus med ambulans från platsen, säger Malin Pettersson, teamledare vid SOS Alarm.