1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Excentrisk tigerkung fascinerar på Netflix

Den mest omsusade dokumentärserien just nu, "Tiger king", ligger etta på Netflix egen topplista över de mest sedda programmen på tjänsten i Sverige.
Joe Exotic medverkar i den omstridda Netflix-serien "Tiger king". Arkivbild.
Foto: Sue Ogrocki/Ap

Seriens sju delar handlar på ett plan om fascinationen för exotiska djur, framför allt stora kattdjur som lejon och tigrar. I centrum står den excentriske Joseph Maldonado-Passage, också känd som Joe Exotic, som läge drev ett privat zoo i Oklahoma. Den oväntade händelseutvecklingen inkluderar även polygami, mordanklagelser och sektliknande arbetsförhållanden.

En av huvudpersonerna i serien, djurrättsaktivisten Carole Baskin, kallar nu serien "skamlig och sensationslysten". Det ouppklarade försvinnandet av hennes andre make, miljonären Don Lewis, tar en stor plats i seriens tredje avsnitt och Baskin beskyller Netflix producenter för att inkludera rykten i serien och inte hålla sig till ämnet.

I en intervju i Los Angeles Times säger producenterna Eric Goode och Rebecca Chaiklin att de varit ärliga med sitt uppsåt inför intervjupersonerna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Alla projekt som pågår i fem år kommer att utvecklas och förändras. Vi hade ingen aning om vart vi skulle hamna när vi drog igång.