1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tioåring saknas – anhållna förnekar brott

En tioårig flicka som försvunnit från ett familjehem i Bohuslän hade på fredagen ännu inte hittats. Två personer, som har en relation till flickan sedan tidigare, har anhållits för människorov – men förnekar brott.
Två syskon till flickan saknas sedan tidigare.
Två personer har anhållits i utredningen om en flicka som försvunnit från sitt hem i Bohuslän. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Flickan försvann från familjehemmet i tisdags kväll. Det är inte klarlagt om hon blivit bortförd mot sin vilja eller om hon följt med någon frivilligt.

– Det är en sak vi tittar på, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning mot grova brott i det aktuella området.

På torsdagen greps två personer i Göteborg, som enligt polisen har en relation till flickan. De anhölls senare men förnekar brott i ett inledande förhör. De båda kommer att höras igen under lördagen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Två något äldre syskon till flickan, som också varit placerade i var sitt familjehem, saknas sedan tidigare. Ett av syskonen har varit borta i mer än två månader, men det var först i samband med att polisen började utreda den försvunna flickan som det uppdagades att även syskonen saknas.

– Varför det är så vet jag inte. Det ska vi titta närmare på, säger Timmersjö.

Polisen vet inte var de saknade barnen befinner sig. Man har kontrollerat några adresser, men ingen sökinsats görs i något utpekat område. En möjlighet är att barnen kan ha förts ut ur landet.

– De är efterlysta både nationellt och internationellt, säger Sten-Rune Timmersjö.