1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Målsprutan Melart bakom Växjösegern

Två lag som startat säsongen trögt betydde att viktiga poäng stod på spel.
Backen Ilari Melart har värvats in, och högst oväntat öst in mål, vilket hjälpte Växjö att vinna SHL-matchen hemma mot Brynäs med 4–1.
Det har lossnat rejält poängmässigt för Emil Pettersson. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Föga anade nog Växjös sportchef Henrik Evertsson att han värvade en målskytt av rang när han för en tid sedan förstärkte Växjös defensiv med den finländske backen Ilari Melart. Men överraskningarnas tid är uppenbarligen inte förbi. Växjös 1–0-mål i powerplay betydde att Ilari Melart, som förra säsongen gjorde fyra mål på 54 matcher för Färjestad, nätade för tredje gången i sin fjärde match i Växjös tröja.

– Det är viktigt att få chansen att spela i powerplay om man ska göra mål, menar Melart.

Brynäs Tomi Sallinen var inte nöjd med det läget. Finländaren jobbade starkt i anfallszon, tog tillbaka en förlorad puck och satte kvitteringsmålet sekunden före första pausen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Shinnimins första mål

När Växjö fick sin andra chans att spela fem mot fyra styrde Brendan Shinnimin pucken in i mål vilket betydde kanadensarens första mål för säsongen. Framspelare? Ilari Melart.

Och Melart var inte klar med sin uppvisning av offensiva kvaliteter denna afton. Strax innan perioden var över kastade han i väg en puck som smet hela vägen in i Brynäs kasse. Melarts fjärde mål i sin fjärde Växjömatch.

– Jag har kommit till en topporganisation, från dag ett har det känts bra att komma in i det här laget, säger han.

Petterssons islossning

Emil Pettersson är en av de spelare som värvats till Växjö med tanke på poängproduktion. Två poäng under de tio första matcherna jämfört med sju poäng som facit från de två senaste kamperna innebär en ordentlig islossning. Växjös tränare Sam Hallam menar att det bara varit en tidsfråga.

– Jag har känt så själv också och inte oroat mig. Fortsätter man göra rätt grejer så lossnar det, säger Emil Pettersson.

Växjö, som i många förhandstips nämnts som ett tänkbart topplag, lämnade i och med segern tabellens jumboposition.

– Den här gruppen behöver lära sig att vinna, av egen erfarenhet, säger Sam Hallam.

Växjös nästa uppgift är ett smålandsderby borta mot HV71.

TT: Kommer det nya mål från Ilari Melarts klubba i derbyt?

– Jag kan inte lova det, men jag lovar att jag ska försöka, svarar Melart.