1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man blev knivhuggen i Österlenmord

Polis och polistekniker vid brottsplatsen i februari. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

En man hittades mördad under oklara omständigheter i en ort på Österlen i Skåne i februari. Efter nästan ett halvår meddelas resultat från obduktionen: Mannen blev knivhuggen till döds, rapporterar .

Det var den 5 februari som det larmades om en explosion vid ett uthus intill en bostad. När blåljuspersonal kom dit hittade de en död man vid uthuset, som uppges ha stått i brand. Platsen spärrades av och polisen utredde saken som ett mord.

– Han hade ett antal stickskador på olika ställen på kroppen och har avlidit genom förblödning, säger åklagaren Henrik Steen till Ystads Allehanda.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Om det faktiskt inträffade någon form av explosion är ännu oklart. Mannen dödades flera timmar innan larmet kom in, visar obduktionen.

En 25-årig man häktades ett par dagar senare misstänkt för mordet. Han misstänks ha lidit av en allvarlig psykisk sjukdom, skriver . Han har nu suttit häktad i 23 veckor och åklagaren ska sannolikt söka ytterligare förlängning.