1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Miriam Bryant ger sig ut på stor turné

Miriam Bryant släpper i början av nästa år andra delen av albumet "Mi amor" och åker i februari ut på sin största turné hittills i karriären – som avslutas i Scandinavium i hemstaden Göteborg.
Miriam Bryant turné når spelställen som Malmö arena, Annexet i Stockholm och Scandinavium i Göteborg . "Det ska bli spännande att spela på större ställen", säger hon.
Foto: Erik Simander/TT

I våras släppte Miriam Bryant första delen av sitt tredje album "Mi amor". För första gången sjöng hon eget material på svenska och i låtskrivandet samarbetade hon med bland andra Jocke Berg och Veronica Maggio.

I början av nästa år släpps albumets andra del.

– Innan jag bytte språk har jag känt att det inte har varit så kul att vara i studion, jag hade en lång formsvacka och kände inte att något av det jag skrev var särskilt bra, relevant eller ens sant.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Sedan började jag skriva på svenska i text och diktform och tyckte att det var lättare att fånga vissa grejer. Men det betyder inte att jag aldrig igen kommer att skriva på engelska.

Har låtar kvar att skriva

Hon berättar att låtarna är inspirerade av livet hon levt "det senaste året eller två" och "den personen jag har varit med under den här tiden". Flera av låtarna skrevs redan innan den första delen av "Mi amor" gavs ut.

– Och vissa har jag inte skrivit än haha. Jag måste gå in i en studio och ta mig tiden. Det har varit mycket nu den senaste tiden, jobb och flytt som har tagit tid. Jag har mycket stoff som jag vill få ut.

Hennes största turné

Med utgivningen av "Mi amor" del två följer för Miriam Bryant också karriärens mest omfattande turné. I februari och mars når hon 16 svenska städer, med konserter i exempelvis Malmö arena och Annexet i Stockholm.

– Det känns jättekul. Jag tycker väldigt mycket om att turnera, det är roligare än att vara i studion och det ska bli spännande att spela på större ställen.

Turnén inleds i Sundsvall den 7 februari och avslutas i hemstaden Göteborg den 6 mars med hennes första spelning i Scandinavium.

– Må det bära eller brista, men det skulle ju vara jävligt roligt om det går bra.

Gästar "Jills Veranda"

Hon befinner sig just nu i Nashville för att spela in "Jills veranda", SVT:s populära och countryinfluerade programserie som leds av Jill Johnson. Miriam Bryant får inte avslöja något om avsnittet hon medverkar i, men förklarar att countrymusik är helt ny mark för henne.

– Men americana och folkmusik har jag alltid tyckt om, säger hon och berättar om en händelse under inspelningarna som chockade henne:

– I går besökte vi ett kringresande tivoli ute på vischan och de hade ett stånd med Trump-merchandise, jag kände mig som ett ufo. De hade cowboyhattar och boots och det var så jäkla stereotypiskt, precis som man har sett på film. Men rent musikaliskt är det jättekul här.