1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

"Bäst i test" blev årets tv-program

Starka tacktal och rörda programledare avlöste varandra när de bästa insatserna på svensk tv 2019 prisades på Kristallengalan i Stockholm.
Babben Larsson tar emot priset för årets program "För bäst i test" vid Kristallen 2019 på Cirkus.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

I en lila klänning som glittrade i kapp med den kändistäta publiken hälsade Babben Larsson, och hennes medvärd David Sundin, publiken välkomna till Kristallengalan.

Två timmar senare fick hon själv ta emot priset för årets program för "Bäst i test".

– Det här var ju galet, sade Babben Larsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Sanna Nielsen och David Hellenius försvarade båda sina titlar som årets programledare, en tung kategori där publikens röster avgör.

– Jag vill bara säga tusen tack för det här fantastiska priset, sade Sanna Nielsen som även passade på att tacka hela "Allsångs"-redaktionen.

För David Hellenius blev det den sjunde Kristallen i ordningen.

– Tack alla ni som har röstat, det värmer lika mycket. Jury i alla ära men det är för er jag gör tv, sade David Hellenius.

Rönndahl skojade

Kristallen för årets aktualitet- och nyhetsprogram gick till SVT:s “Svenska nyheter” och programledaren Jesper Rönndahl var på plats och tog emot priset, med ett skämt förstås.

– Jag tycker inte att man ska göra någon skillnad mellan skämt och verklighet, sade Jesper Rönndahl.

Netflix tog sin första Kristall någonsin med serien "Störst av allt" som tog priset i kategorin årets tv-drama. En märkbart tagen Felix Sandman tog emot priset tillsammans med sina medskådespelare.

En av dessa, Hanna Ardéhn, tog även hem priset för bästa kvinnliga skådespelare för sin insatts i "Störst av allt".

"Riskerar liv och lem"

Årets underhållning kammades hem av “Alla mot alla med Filip & Fredrik".

– Jag får väl tacka för god match, sade Babben Larsson som själv tävlade i kategorin med “Bäst i test”.

Filip Hammar passade på att tacka redaktionen som gör programmet, men även Kanal 5 som ligger bakom.

– Och alla deltagare som riskerar liv och lem, flikade Fredrik Wikingsson in.

Oväntad dokumentär

Det blev kändistätt även i pausunderhållningen där till och med SVT-murveln Janne Josefsson bjöd på sig själv i ett sångnummer med bland andra Josefin Johansson, Kristin Kaspersen och Anders Lundin. Och ja, Peter Jihde rappade.

En överraskning under kvällen var att "Josefin Nilsson – älska mig för den jag är", som har engagerat många, fick stryka på foten i kategorin årets dokumentär. Istället prisades Ann-Sofie Carringer för dokumentären "Filmen om Alexander".

Årets hederspristagare blev journalisten, komikern och tv-profilen Sven Melander.

– Tack så hemskt mycket! Jag såg en lista på de som har fått det här priset före mig och det är förstås en imponerande skara. Framförallt tack till tv-tittarna, ni har betalt min lön.

På plats bland kändisar och branschfolk var även komikern och programledaren Josefin Johansson som satte fingret på Kristallens, för henne, bästa funktion.

– Jag tycker det är så att alla får träffas. Man träffar ju aldrig andra tv-människor. Så det är supermysigt och glatt att äntligen få se alla personer som man längtat efter, sade hon.