1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

SVT:s "Go'kväll" pausar bokrecensioner

SVT:s "Go'kväll" kommer att förändra formen för sina bokrecensioner. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Sedan 20 år är Ingalill Mosander bokrecensent i SVT-programmet "Go'kväll". Men nu pausar programmet hennes medverkan – för att göra om formen. Beslutet väcker kritik i sociala medier och Ingalill Mosander uppger för att hon fått besked om att man ska sluta med bokrecensioner.

– Jag blev överraskad. Jag hade ingen aning om att de skulle lägga ner det här. Det bara ringde en projektledare som jag faktiskt aldrig har träffat. Hon säger att nu ska vi lägga ner det här. Det handlade inte om att jag gjort något dåligt jobb eller så utan grejen var att man skulle föryngra, säger hon till tidningen.

"Go'kväll" tillbakavisar uppgifter om att man vill nå en yngre målgrupp och säger att SVT ännu inte fattat beslut om Mosanders medverkan. Ambitionen är enligt ansvarig utgivare Bengt Strömbro att bokrecensionerna ska återkomma i en eller annan form.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Jag håller det inte alls för uteslutet att vi kan komma att jobba med Ingalill Mosander fortsättningsvis. Hon är en djupt älskad profil, säger han.