1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uppmanades äta fimpar i studenttävling

Äta fimpar, svälja snus och slicka på någons könsorgan. Det är några av de uppdrag som elever på en gymnasieskola i Halmstad skulle utföra för att få poäng i en studenttävling.
Nu har "tävlingen" stoppats av skolledningen, skriver .
Elever fick poäng för att utföra olika uppdrag, som att svälja snus och fimpar, i en tävling som arrangerats av sistaårseleverna. Arkivbild.
Foto: JESSICA GOW / TT

I en årlig tävling ska elever som läser det sista året på Kattegattgymnasiet i Halmstad utföra uppdrag som ger poäng, och den klass som får flest poäng får springa ut först på studenten. När årets tävling nyligen drog igång fanns bland annat "äta kaninskit från marken" och "fimpa en smiley på någons röv" med bland uppdragen, enligt Hallandsposten.

Tidningen har bland annat tagit del av en video som visar hur någon trycker en tänd cigarett mot en annan persons hud.

Tävlingen har avbrutits av skolledningen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi gjorde vad vi kunde för att sätta stopp för det, för att stötta de elever som med rätta tycker att inslagen är kränkande. Elever ska inte drabbas av det, säger Rikard Sjödahl, gymnasiechef på skolan, till tidningen.

Efter att tävlingen stoppats har ett konto startats i sociala medier, där elever har uppmanats till att strejka från skolan som ett sätt att visa sitt missnöje.