1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Döms för narkotikabrott - frias från olaga hot

Nu kom domen. En 21-årig man döms för ringa narkotikabrott, men frias från olaga hot.
Blekinge tingsrätt.
Foto: Johan Hultgren

En 21-årig man stod åtalad för olaga hot och ringa narkotikabrott vid Blekinge tingsrätt. Mannen ska enligt åtalet i början av februari ha uttalat hot med innebörden att han skulle ”bränna eller slå sönder” en kvinna.

Men åtalet för olaga hot har nu lags ned av åklagaren på grund av bristande bevisning. Orsaken är att man vid två tillfällen tvingas ställa in huvudförhandlingen i målet eftersom målsäganden inte dykt upp. I en skrivelse till tingsrätten har målsägande meddelat att hon inte längre vill medverka i förhandlingen samt att hon vill att åtalet ska läggas ned. Därmed ogillas åtalet och skadeståndsyrkandet på 5 000 kronor avslås.

Men 21-åringen döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott. Någon gång mellan den 15 till 22 december förra året har han olovligen använt tramadol och cannabis eller haschpreparat. Mannen har erkänt gärningen och erkännandet stöds av analysresultatet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)