1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brysselkål orsakade tumult i skolmatsal

Det började med en brysselkål.
Nu åtalas en tonårspojke för misshandel.
Foto: Shutterstock.com

Det råder delade meningar om vad som egentligen hände under det tumultartade bråket i en skolmatsal i Ronneby kommun, förra året.

De båda tonårspojkar som var inblandade i händelsen är i alla fall överens om att en brysselkål blev den gnista som startade bråket.

Den ena pojken ska ha kastat en bit brysselkål på den andres tallrik. Tallriken med mat ska då ha kommit i retur över bordet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Beroende på vem som tillfrågas i polisförhören ska sedan en brottningsmatch ha inletts alternativt att knytnävsslag utdelades. Möbler och tallrikar for i golvet innan skolpersonal kunde avbryta handgemänget.

Den ena pojken uppvisade efter händelsen en svullnad i ansiktet. Den andre nekar till att ha slagit kamraten och hävdar att de båda endast stod och höll fast varandra.

Åtal om misshandel har nu väckts mot den tonårspojke som ska ha slagit den andre. Det blir rättegång inom de närmaste veckorna.