Fängelse för förfalskat körkort

Mannen fastnade i en poliskontroll och visade då upp ett förfalskat körkort. Nu döms han till fängelse.
Dessutom förlorar mannen sin bil.
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Trafikkontrollen utfördes i Ronneby i augusti förra året. En Ronnebybo i 25-årsåldern stoppades och kontrollerades. Föraren visade ett körkort för polismannen, som genast misstänkte att detta var förfalskat.

Senare åtalades Ronnebybon för brukande av falsk urkund. I domstolen uppgav han att han skaffat körkortet i ett annat land. Detta hade skett genom att han tog några körlektioner och sedan genomförde ett teoriprov.

Men tingsrätten anser att mannens förklaringar är ”ologiska, grunda och osannolika”. Han döms därför för det förfalskade körkortet till en månads fängelse. Han fälls också för två fall av olovlig körning.

Domstolen beslutar också att mannens bil, som tidigare har tagits i beslag, ska förverkas.

Det betyder att Ronnebybon inte får tillbaka fordonet, då tingsrätten befarar att han kan begå ytterligare brott om han har det i sin ägo.

Läs mer

Ledare

Är vi dömda till evig distansering?

Det är till och med så att man reagerar med förskräckelse och obehag när man ser några på teve som står för tätt eller kramas. De får ju inte.

Ronneby

Häktas efter väpnat rånförsök mot barnfamilj

Åklagaren: ”Lyckades springa ut och ropa på hjälp”.

Ronneby

Krögare utsatt för spritstöld

En mängd alkoholhaltiga drycker stals när en restaurang i centrala Ronneby utsattes för inbrott under den gångna helgen.

Lokalkorrarna

Amerikanske sångaren fick publiken att dansa i kyrkan

Humor blandades med allvar

Sölvesborg

E22: Förare stannade och vilade – orsakade pådrag

Klockan 21.56 på torsdagskvällen inkom ett larm till SOS Alarm om en trafikolycka på E22 vid Ysane. Enligt larmet rör det sig om en singelolycka.

Lokalkorrarna

Onda makter tog plats på scen

Snabba riff, desperata skrik och dundrande trummor