Fastighetsägare bildar lokal förening

Genom en ny lokal förening ska Ronnebys fastighetsägare lättare hitta rätt hyresgäster till tomma lokaler.
– Vi ska inte se varandra som konkurrenter utan måste hitta gemensamma nämnare för att lyfta staden, säger Anette Rolfmark.
Föreningen Ronneby fastighetsgrupps styrelse består av fastighetsägarna Marie Persson, Peter Rolfmark, Bo Hansson, Bo-Lennart Hagforsen och Anette Rolfmark. ”Vi står inför stora utmaningar och då måste kommunen, fastighetsägare och handeln samarbeta”.
Foto: Emma Gunler

Handlarna har redan en. Nu bildar även privata mark- och fastighetsägare i Ronneby en ideell förening. En slags gemensam plattform med syftet att verka för bättre miljöer och boende i staden.

– Vi sitter alla i samma båt, med lokaler eller bostäder vi vill hyra ut. Vi vet också att besöksnäringen ökar, vilket ställer krav på oss fastighetsägare, säger Anette Rolfmark, vd för Bo Bra Fastigheter och Ronneby Fastighetsbolag.

Syftet med den nystartade föreningen, Ronneby fastighetsgrupp, är bland annat att fastighetsägarna bättre ska kunna samarbeta för att fylla tomma utrymmen. Det kan handla om allt från förråd till butikslokaler.

– Har inte jag en lämplig lokal att hyra ut så kanske någon annan i föreningen har. Man ska inte se varandra som konkurrenter för då är vi fel ute, vi måste komplettera varandra. Vi är en liten stad och då måste vi samarbeta. Vi vill lyfta staden framåt, säger Anette Rolfmark.

– Ja, tillsammans är det både enklare och roligare, säger föreningens ordförande Bo Hansson.

Det är första gången någonsin som privata fastighetsägare går ihop i en ideell förening i Ronneby.

– Så lite historiskt är det.

Att man går ihop just nu har mycket med slutfasen av BID-processen, som har pågått i 18 månader, att göra. På måndag släpper organisationen Svenska Stadskärnor över det fortsatta arbetet till kommunen, handlarna och fastighetsägarna. Då ska en ny organisation mellan de tre aktörerna bildas.

– Det blir en bättre möjlighet för oss att nå upp till kommuntopparna. Vi kommer kunna vara med och påverka, säger Marie Persson, Mitt i Blekinge Bygg.

Men först gäller det för Ronneby fastighetsgrupps styrelse att rekrytera medlemmar. De har redan börjat marknadsföra sig så smått.

– Alla fastighetsägare i kommunen är välkomna. Ronneby börjar inte vid LK kläder och slutar vid ”Contan”. Det här är ett sätt för att alla, även de som verkar utanför tätorten, att vara delaktiga, säger Peter Rolfmark.

Fakta:

Ronneby fastighetsägargrupp

Vänder sig till fastighets- och markägare i Ronneby kommun
Har som ändamål att bedriva ideell verksamhet i syfte att genom samverkan mellan privata och offentliga aktörer utveckla miljöer och boende
Styrelsen består av ordförande, 4 ledamöter och 2 suppleanter

Läs mer

Ledare

Allt färre trafikdöda

Nollvisionen närmar sig ett förverkligande.

Bildspel

De slog ett slag för karate

Karateklubb ordnade uppvisning för att locka nya medlemmar.

Karlskrona

Flera av barnens favoriter gästar Karlskrona

Sydöstran har listan med bland andra Babblarna och Pippi Långstrump.

Karlshamn

Karlshamnsbo bakom sms-bluff om V-ledare

Lurade radiokanal att Rossana Dinamarca ville ta över efter Jonas Sjöstedt.

Sölvesborg

Emilie Pilthammar gör comeback i nytt parti

”Jag läste partiprogrammet, det är som att jag själv har skrivit det.”

Ronneby

Nu har stans första stadsmejeri öppnat

”Jag längtar efter alla kunder och hoppas de blir nöjda”.