Hemlös man: ”Ska göra slut på dom”

"Jag ska göra slut på dom som trakasserar mig”. Det är i stort sett det enda den hemlöse mannen som bor i ett trapphus på Älgbacken vill säga i förhör med polisen.
Nu åtalas han återigen, denna gång för att flera gånger ha slagit en polisman i huvudet.
Vid ytterligare ett ingripande mot den hemlöse mannen attackerade han en polisman med knytnävsslag.
Foto: Johan Hultgren

Sydöstran berättade under fredagen om den problematiska situationen med den bostadslöse mannen, som sedan flera månader har bosatt sig i ett trapphus i bostadsområdet Älgbacken, i Ronneby.

Hyresgäster uppger att de är otrygga och rädda för mannen som beskrivs som aggressiv och hotfull och som emellanåt ska vara beväpnad.

I samband med ett polisingripande i november förra året ska han exempelvis, enligt personal från ett väktarbolag, ha burit en träpåk.

Väktarna larmade polis och då uppstod ett tumult där en polisman fick ta emot flera knytnävsslag mot huvudet och käken.

En annan polisman fick spruta pepparspray i mannens ansikte för att få kontroll på situationen. Flera batongslag utdelades också mot mannen.

Han lyckades ändå fly från platsen men greps senare av en annan polispatrull. Även dessa poliser fick utöva våld för att få kontroll på den aggressive och hotfulle personen.

Som Sydöstran berättade under fredagen står den bostadslöse mannen också åtalad för att ha slagit en väktare. Även denna gång blev mannen våldsam i samband med att han skulle avvisas från trapphuset.

I polisförhör är mannen fåordig. Han vill inte prata med polisen och förnekar de brott som han nu har åtalats för. I ett förhör uttalar dock mannen att han ska ”göra slut” på dem som trakasserar honom.

Vid en kommande rättegång riskerar mannen att dömas till fängelse.

Läs mer

Ronneby

Misshandlad med slagträ under bråk

Offret ska också ha fått ett bord vält över sig.

Ronneby

Döms för knivbråk om cigaretter

Knivman filmades under tumult på gatan.

Ronneby

Inbrott i ishall – skador på ny entré

”Våra ungdomslag har drabbats”.

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Ronneby

Verktyg stals vid inbrott i verkstad

Flera handverktyg, hydraulaggregat, elverk samt ett verktygsskåp stals vid ett inbrott i en lastbilsverkstad utanför Ronneby under natten till måndag.

Sydöstrans julkalender

Årets julkalender: Decemberbarn - vad hände sen?

Här är alla delarna.