HUNDraåringen tackar för blomsterplantering

Svenska Brukshundsklubben tackade under onsdagen Ronneby kommun för uppmärksamheten de fått i samband med årets blomsterplantering vid Tingshuset.
11 500 plantor har skapat årets HUNDraårings motiv. Från vänster. Carina Olsson, Jerker Brorsson, Magnus Widén, Roger Fredriksson, Rolf Weiffert, Göte Karlsson, Sannie Widén

Under onsdagen träffades representanter från Svenska Brukshundsklubben och Ronneby kommun framför blomsterplanteringen vid tingshuset som i år kallas HUNDraåringen. För att visa sin tacksamhet och uppskattning till Ronneby kommun lämnade man vid lunchtid över en symbolisk gåva, i form av en jubileumsvimpel och tröjor.

– Det är hedersamt att få den uppmärksamheten i samband med vårt 100-års firande, säger Rolf Weiffert, förbundsordförande för Svenska Brukshundsklubben.

Rolf Weiffert tackar kommunen för engagemang och uppmärksamhet i samband med 100 års jubileet.

Trädgårdsarkitekten Per Höglund, ansvarig för årets motiv meddelade att en av anledningarna till valet av motivet var hundens betydelse för människan under lång tid. Både bland annat som räddningshund, polis och sällskap.

Svenska Brukshundsklubben är en rikstäckande ideell förening som firar sitt hundraårsjubileum i olika lokala event hela året. Höjdpunkten under jubileumsåret sker i augusti i Ronneby med det största Hund SM som föreningen någonsin arrangerat. Tidigare år har de olika tävlingsgrenarna anordnats på olika orter men första gången kommer nu alla grenar att hållas samtidigt under fem dagar runt om i Blekinge. Ronneby Brunn blir huvudarena och knutpunkt under mästerskapsdagarna.

Arrangörerna räknar med runt 400 av de bästa elitekipagen i Sverige kommer att tävla, och förväntar sig 20 000 besökare under eventet som går av stapeln 22-26 augusti.

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Rattfylleri i Kristianstad.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

IDROTTSGALAN

BILDEXTRA: Allt från Blekinges Idrottsgala 2020

Efter Mjällbys succéår – tog hem tre priser

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

Sport

Lista: De tio mest klickade sportartiklarna 2019

Det känslosamma har berört allra mest

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet