Trots åtgärder - nytt inbrott på Pressbyrån

Pressbyrån i Ronneby har drabbats av ett nytt inbrott. Två personer ska ha brutit sig in via en dörr i vänthallen och stulit en större mängd cigaretter.
– Jag har inte sovit på två dygn, säger Enesere Alijaj som driver butiken.
Pressbyrån vid järnvägsstationen i Ronneby har drabbats av både skadegörelse och stölder under en lång period. Under natten till måndag var det dags igen. Två personer ska ha brutit sig in i butiken och stulit en mängd cigaretter.
Foto: Jens Svensson

Sydöstran har tidigare berättat att Enesere Alijaj har tröttnat på skadegörelse, ofräscha toaletter och stölder i sin butik.

Snatterier och stölder har varit vanligt förekommande sedan hon tog över butiken förra våren. Något som ledde till att hon i slutet av juli tog beslutet att börja låsa två av de tre entrédörrarna till butiken.

Men natten till måndag var det dags igen. Vid 01.30-tiden knackade grannarna på hennes dörr.

– De var helt hysteriska. Mina grannar hade haft besök och när de hade vinkat av gästerna så såg de två killar springa från butiken. Jag bor nära, så jag var nere på två minuter, säger hon till Sydöstran.

Inbrottet har skett via entrédörren mellan vänthallen på Resecentrum och Pressbyrån. En ruta har krossats varpå tjuvarna tagit sig in i butiken och stulit en större mängd cigarettpaket.

Enesera Alijaj har dock gott hopp om att polis snart ska kunna gripa de misstänka tjuvarna.

– Jag har väldigt bra koll på vilka det var och det har jag meddelat polisen.

Medan polis genomförde en teknisk undersökning i butiken under måndagsmorgonen höll butiken stängt. Sedan 09.30-tiden är butiken öppen som vanligt och Enesere Alijaj säger till Sydöstran att hon tänker kämpa på.

– Det har varit mycket. Jag har inte sovit på två dygn. Först eftersom jag hade tandvärk och nu på grund av inbrottet. Men jag kommer orka.

– Nu vill jag fokusera på det som är positivt med Pressbyrån.

Läs mer

Ronneby

Stöld av båtmotorer från uthus

En villaägare i centrala Ronneby drabbades av inbrott under höstlovsveckan.

Ronneby

Båtägare drabbade av stölder

Tjuvar slog till mot småbåtshamn.

Karlshamn

Brott: 39-årig kvinna körde rattfull – döms till höga böter

Den 39-åriga kvinnan körde av färjan från Klaipeda i Stillerydshamnen i mitten av juni i år – och när tullen stoppade henne visade det sig att hon hade 0,64 promille alkohol i blodet.

Sport

Fotboll: Saxemara har hittat sin nya tränare

”Han vilar upp sig på Kanarieöarna just nu”

Karlskrona

Inbrott: Kastade sten på ruta

Under söndagen upptäcktes ett inbrott på Motell Rosenbom i Karlskrona.

Ronneby

Thomas Petersson till Ronneby

Humor och musik blandas i föreställningen Showtime.