”Godisdrottningen” kan vinna prestigefyllt pris

Konfektyren är känd även långt utanför Sveriges gränser – men det är på hemmaplan Kolafabriken har chans till ett prestigefyllt pris senare i höst.
Pia Jaarnek, vd på Kolafabriken i Sverige AB.
Foto: Andreas Blomlöf

Ronnebys jury har valt att nominera Kolafabriken i Sverige AB till priset Made in Blekinge, på Blekinges näringslivsgala Guldeken, som arrangeras på Blekine Convention Center den 4 oktober. Det skriver Ronneby kommun i ett pressmeddelande.

Kolafabriken, belägen i Bräkne-Hoby, tillverkar bland annat kola och fudge som säljs under de egna varumärkena Kolafabriken och Englagott. Företaget tillverkas även för andra varumärken på beställning.

Nästan samtidigt under måndagsmorgonen avslöjade Karlskrona kommun vilket företag som kommer att slåss mot Kolafabriken och ett Karlshamnsföretag om titeln ”Made in Blekinge” – vars pris delas ut under företagargalan Guldeken i oktober.

Läs mer om Karlskronas kandidat här:

– Kolafabriken befinner sig i en stark expansionsfas och har gjort stora investeringar med utökad produktionsyta, en fabriksbod och webbshop. En stor del av produktionen går långt utanför Sveriges gränser

– Vi i juryn känner att Kolafabriken är en stark kandidat till Årets Made in Blekinge-pris säger Torbjörn Lind, näringslivschef i Ronneby Kommun och ordförande i Ronnebys jury.

Samtidigt

Juryn består även av Johan Sandberg som är ordförande för ABRI (AB Ronneby Industrifastigheter), Ronny Johannesson (sammankallande för VD-nätverket i Ronneby samt ordförande för Ronneby Handel- och intresseförening) och Annika Grünfeld (ordförande för Företagarna i Ronneby).

Läs mer

CORONAVIRUSET

Intresset för fritidshus kan öka

Mäklare i Blekinge: – När människor inte reser lika mycket kanske man investerar i ett fritidshus istället.

Ronneby

Jubileum går i franska toner

Skottårsorkestern ställer till med konsert för att fira 15-årsjubileum som förening.

Ronneby

Väg avstängd på grund av vattenläcka

En del av södra Reddvägen, mellan Ängsstigen och Björkstigen, i Ronneby är tills vidare avstängd på grund av en vattenläcka.

Ronneby

Brott: Drograttfyllerist fast i poliskontroll

Natten till torsdag stoppades en förare i en rutinkontroll när han framförde en bil i höjd med stationen i Ronneby. Enligt polis var mannen synbart påverkad av narkotika.

Ronneby

Näringsliv: Populär second hand-butik lämnar stadskärnan

Byter adress under våren.

Ronneby

Förslag: Lägg VMA på digitala skyltar

Vill se information om skogsbränder och vattenbrist.