1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man skadad vid rånförsök i park

Polisen larmades vid halv nio-tiden på tisdagskvällen till Brunnsparken i Ronneby med anledning av ett rån, alternativt ett rånförsök.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två män ska ha försökt råna en man i 20-årsåldern, hotat honom med kniv och sedan lämnat platsen. Inledningsvis var det oklart om gärningsmännen fått med sig någonting och om det rör sig om ett fullbordat rån.

– Det är inte klart om man har fått med sig något eller inte, säger pressinformatör Filip Annas vid polisens mediecenter syd till Sydöstran.

Mannen ska ha fått en mindre sårskada av kniven i samband med händelsen, men har inte behov av någon avancerad vård i nuläget.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det finns initialt inget behov av någon ambulanssjukvård, säger Filip Annas.

Polis skickades omgående till platsen och man har under kvällen sökt av området med ett flertal patruller för att hitta gärningspersonerna.

Det två misstänkta gärningsmännen ska enligt uppgift vara klädda i mörka, möjligen svarta, huvtröjor.

Vid 21.30-tiden beslutade polisen sig för att avbryta sökinsatsen. Vid det tillfället hade ännu ingen gripits misstänkt för brottet, som man nu rubricerar som rånförsök.

– Det har konstaterats att männen inte fick med sig någonting från platsen, säger Filip Annas.