1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

McDonalds köper mark i Viggenområdet

Snabbmatkedjan McDonalds köper mark i Viggenområdet i Ronneby.
Redan nästa år kan en ny restaurang stå klar.
Så här kommer McDonalds nya restauranger att se ut.
Foto: McDonalds

Politikerna beslutade under måndagen att sälja 3 800 kvadratmeter mark i handelsområdet Viggen, vid riksväg 27 och E 22.

– McDonalds är köparen, de får i princip ett gatuläge med bra exponering strax intill cirkulationsplatsen, säger kommunens näringslivschef Torbjörn Lind.

– Vi räknar med att etableringen ger mellan 40 och 45 nya arbetstillfällen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Foto: McDonalds

När en ny restaurang kan stå klar i området är inte definitivt bestämt. Henrik Nerell är presschef på McDonalds i Sverige. Han berättar att koncernen har tryckt på knappen för en massiv expansion.

– Vi kommer att öppna 100 nya restauranger i Norden. I Sverige handlar det om 30-40 stycken, säger Nerell till Sydöstran.

McDonalds köper markområdet direkt norr och närmast cirkulationsplatsen i handelsområdet Viggen.
Foto: Ronneby kommun

Ett första spadtag till en ny restaurang i Skellefteå tas under måndagen. Men det är ännu inte bestämt när det kan bli byggstart i Ronneby.

– Vi tittar på många lägen, men jag kan inte ge specifika detaljer. Vi är i början av vår resa och när det gäller Ronneby har vi inga köpeavtal klara.

– Men vår ambition är att öppna i Ronneby under 2020, säger presschefen.

McDonalds hade en restaurang i Ronneby fram till 2005, i hyrda lokaler i Ica Maxi på Karlshamnsvägen. Den verksamheten stängdes i samband med en större nationell rationalisering, då ett antal McDonaldsrestauranger över hela landet avvecklades.

Interiörbild från det nya butikskonceptet.
Foto: McDonalds

Ett nytt koncept kommer att lanseras i samband med att McDonalds nu expanderar i de nordiska länderna. Branschpress har berättat om att gästerna i framtiden ska bli serverade sin mat sittande vid bordet.

Henrik Nerell bekräftar att det restaurangkonceptet ingår i planerna för Ronnebyetableringen.