1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ronneby kommun polisanmäler misstänkt ekobrott

Ronneby kommun har gjort en polisanmälan till Ekobrottsmyndigheten efter att brister i en revisionsrapport uppdagats. Upphandlingarna ska ha gynnat enskilda personer.
Under tisdagen meddelande Ronneby kommun att man gjort en polisanmälan till Ekobrottsmyndigheten. Detta efter att ”en företrädare för Ronneby kommun på oriktiga grunder ingått avtal med lokala näringsidkare”. Kommunen vill nu att polisen ska utreda om brott har begåtts.
Foto: Johan Hultgren

Under tisdagen gick Ronneby kommun ut med att att en polisanmälan om misstänkt brott lämnats in till Ekobrottsmyndigheten. Något som SVT Nyheter Blekinge först rapporterade om.

Det är efter att brister uppdagats i en revisionsrapport rörande upphandlingar har kommunen valt att göra en fördjupad utredning. Utredningen ska ha visat på sådana brister att kommunen nu valt att polisanmäla.

Att det skulle gälla turerna kring bristerna i upphandlingarna av konsulttjänster på gymnasieskolan Knut Hahn dementerar Ronneby kommuns kommunikatör Johanna Nilsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det gäller brister på en annan enhet är den tidigare utpekade. I nuläget kan vi inte gå ut med mer än så, utan vi inväntar polisutredningen, säger hon till Sydöstran.

”Ronneby kommun har anledning att anta att brott är begånget där åtminstone Ronneby kommun är målsägare. Företrädare för Ronneby kommun har på oriktiga grunder ingått avtal med lokala näringsidkare. Ronneby kommun har anledning att anta att tillvägagångssätten har skett på ett sådant vis att enskilda personer kan ha gynnats på ett otillbörligt sätt”, står det bland annat i polisanmälan.

Men på vilken av kommunens enheter som brott misstänks ha begåtts vill Johanna Nilsson inte uttala sig om i nuläget. Inte heller om ärendet rör en eller flera personer vill man kommentera från kommunen.

När gjordes den här upptäckten?

– Det enda jag kan säga är att en polisanmälan gjordes den 5 oktober.

Sydöstran har sökt företrädare för Ronneby kommun.