Ögonvittne: ”Det var som en kraftig bomb”

Sydöstran har pratat med ett vittne till olyckan, som befann sig vid Davids kulle, bara några hundra meter från platsen där flygplanet kraschade.
Foto: Bengt Hællquist

– Först hörde jag motorerna och det lät onormalt mycket. Sen såg jag flygplanet som flög i riktning mot flygplatsen. Sen såg jag att det flög diagonalt rakt ner mot marken rakt mot villaområdet.Då förstod jag att det var slut.

– Och sen kraschen och explosionen. Smällen var som en kraftig bomb, och så direkt efter en kraftig rökpelare.

– Jag ringde 112 med detsamma och bara sprang mot platsen för kraschen och tänkte att jag kanske kan hjälpa någon. Brandbilen kom på två minuter och de släckte elden jättefort.

– Det var hemskt och jag blev väldigt chockad, det var värre än något man kan se på film.

– Sen kom jag fram till platsen för kraschen, på gatan mellan två hus, man kunde inte se någonting, det var så mycket rök och eld.

- Det enda jag kunde tänka var att jag hoppades att ingen i husen hade skadat sig.

Polisen misstänker brottslig handling i samband med haveriet och har inlett en förundersökning. Rubriceringen är inte fastställd. Haveriplatsen är fortsatt avspärrad då man nu utreder ett eventuellt brott.

Läs mer

Ronneby

Brott: Bröt upp postfack

Ronneby

Anmälan: Väska stulen ur garage

Det finns ingen misstänkt för stölden.

Karlskrona

Polis: Patient sparkade ordningsvakt i huvudet

En patient på Blekingesjukhuset i Karlskrona ska i ett sjukdomstillstånd ha blivit våldsam och attackerat en ordningsvakt på sjukhuset.

Ronneby

Näringsliv: Ny outlet öppnar portarna i helgen

”Hoppas få näthandlarna hit istället”.

Karlskrona

Brott: 17-åring hotade sticka ned personal på skolan

En kvinna i 40-årsåldern som jobbat på Fischerströmska gymnasiet i Karlskrona har anmält att hon hotats av en elev på skolan. Eleven, som är 17-årig pojke, ska i början av oktober i år ha hotat kvinnan med att han skulle ”sticka ned” henne. Händelsen har nu polisanmälts som olaga hot.

Ronneby

Brott: Kvinna stal el från vinden - åtalas

Drog lång sladd via sitt fönster in i lägenheten.