1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ronnebylag till eliten i esport

Ronnebylaget BBOYS har direktkvalificerat sig till svenska elitserien i Counter-Strike. Nästa år ska de representera Ronneby och region Syd i seriens andra säsong.
– Vi har jobbat hårt för detta, säger lagledaren Mathias Nilsson.
Under hösten lanserades Svenska Elitserien i CS:GO. Under nästa säsong har Ronneby ett lag med i elitserien då BBOYS nu har direktkvalificerat sig till elitserien.
Foto: NORA LOREK / TT

Under hösten drog första omgången av Svenska Elitserien igång. Lag från fyra geografiska regioner gör upp om äran, och en rätt rejäl summa pengar, genom att vinna elitserien i CS:GO.

Men redan efter årsskiftet börjar den andra säsongen och då har Ronneby ett lag med serien. Ronnebylaget BBOYS har direktkvalificerat sig.

– Jag känner de som har startat Svenska Elitserien så jag visste att möjligheten skulle komma. Så jag samlade ihop ett gäng duktiga killar och vi började öva för några månader sedan, säger Mathias Nilsson, till vardags lärare i esportkursen på Knut Hahn.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Tillsammans med Johan Karlsson, Kalle Gunnarsson, Pontus Andersson och Jack Berggren ska de nu representera Ronneby i elitserien.

– Vi har spelat i ligan under regiondelen, motsvarande superettan om man nu ska dra en parallell till fotbollen, och nu går vi upp i allsvenskan.

– Man spelar i ett ligasystem så vi har spelat totalt 20 matcher, två i veckan, och mött andra lag från region Syd.

Mathias Nilsson är lagledare för Ronnebylaget BBOYS.
Foto: Sydöstran

Hur taggar ni inför debuten i elitserien?

– Just nu har vi mycket träning framför oss och jobbar på att fortsätta utvecklas. Att vi har gått vidare är verkligen efterlängtat.

Vad betyder det för eporten att Svenska Elitserien har lanserats?

– Det betyder jättemycket, speciellt för Sverige som hela tiden legat i framkant inom esport, det är hur coolt som helst.

– Jag känner också att det är en liten revansch inom mig. Jag har spelat sedan jag var 13 år och för tio år sedan satt man hemma och spelade för tuggummi. Men jag såg en framtid för esporten, jag visste att det skulle bli stort. Har vi tur så ligger vinstpotten i elitserien på över miljonen nästa säsong.

Och så sätter ni Ronneby på esportkartan igen?

– Ja, vi har världens bästa exempel på att jag har två av mina gamla elever med i laget som är två framstående esportspelare.

– Kanske kan det underlätta för många där hemma som har det svårt med sina föräldrar och behöver en sorts bekräftelse på att det finns en seriös sida med esport, säger Mathias Nilsson.