”Ronnebys största after work någonsin”

Galleria Diamanten gapar nästintill tom efter att många butiker tvingats stänga ner.
Men i samband med lanseringen av en ny stadsapp förvandlas byggnaden till ett eventhus med allt från grillning på takterrassen till stadens största after work.
– Vi vill visa upp allt vad Ronneby har att erbjuda, säger projektledare Lotta Emanuelsson.
Det gäller att nyttja ytan nu när gallerian i centrala Ronneby nästintill står tom på butiker. Emanuelsson, Peter Rolfmark och Anneli Leopold (Mamalous) planerar för fullt inför lanseringen den 16 november.
Foto: Emma Gunler
Brunnsparkens Restaurang & Café flyttar tillfälligt in till centrum och öppnar restaurang i Andra Våningens tidigare lokaler i gallerian den 16 november.
Foto: Emma Gunler

Tillsammans med Peter Rolfmark driver hon eventbolaget Happy4u som om några veckor ska lansera en ny stadsapp – Destination Ronneby.

De beskriver appen som en samlingspunkt för allt som händer i Ronneby, både när det gäller lediga lokaler, tillgängliga butiker, olika evenemang eller allmän information om vad som går att hitta i staden.

– Det finns ett enormt informationsflöde på olika hemsidor eller på sociala medier. Det vi gör är att vi trattar ihop allt detta till en destinationsapp, säger Lotta Emanuelsson.

Lagom till lanseringen i mitten av november öppnar de upp gallerian i tre plan som ett slags tillfälligt eventhus.

– Det är en en jättebra idé att ha lanseringen i den här kåken, som till stor del står tom. Det här är mitt sätt att sponsra evenemanget och visa upp Ronneby, säger fastighetsägaren Greger Andersson som upplåter lokalen under några dygn.

– Ja, att vår stad upplevs som orolig beror på att vi tömmer den. Med det här vill vi visa att Ronneby centrum kan vara levande, säger Lotta Emanuselsson.

På gallerians parkeringstak rullas gröna mattor ut och det kommer att pyntas med palmer och brassestolar där man kan slå sig ner i väntan på en nygrillad hamburgare.
Foto: Emma Gunler

Dagtid fylls gallerian av olika aktiviteter för barnfamiljer. Bland annat ansiktsmålning, spelrum, sagofigurer och livemusik. De tomma butikslokalerna görs om till rum med olika tema där företag får ställa ut – som ett slags skyltfönster för deras verksamheter. Även restaurangen öppnar tillfälligt i ny regi.

Och de som brukar ställa sig på parkeringstaket får se sig om efter nya p-rutor. Här ska nämligen 200 kvadratmeter yta förvandlas till en sommaridyll med gräsmattor, vimplar, palmer, trubadur och hamburgergrillning.

Lotta Emanuselsson och Peter Rolfmark diskuterar var scenen ska stå.
Foto: Emma Gunler

På kvällen öppnar sedan Diamanten upp igen – nu som en enda stor after work för upp till 600 personer. Kappahls gamla lokal blir med både catwalk, dj och musikunderhållning med Joyvoice och nybildade bandet Mamalous.

– Det kommer att bli Ronnebys absolut största after work någonsin, säger Lotta Emanuelsson.

– Vi vill med detta visa vad som finns i Ronneby och vi har mycket att berätta.

Fakta:

Destination Ronneby 16/11

På dagen 10-16: Barn och familjeaktiviteter på stan och i gallerian, hoppborg, ansiktsmålning, körer och livemusik, utställning av Ronnebys näringsliv, modevisning, butikerna öppet 10-16 med happenings och erbjudanden, tävlingar
På kvällen efter 18: Modevisning, live musik , dj, takterrass, fem barer, Smak av Ronneby, kultur, näringsliv, Ronneby lucia, Joyvoice, Björn O. Svensson, föreningsliv , handel och service, nöje , hantverk, konst, hälsa/livsstil , mingel, party, dans

Läs mer

Ledare

En kyrka i djup kris

I det här krisläget är det bra att Gertie Olsson (S) och Gunilla Ekelöf (L) offentligt erkänner sina egna tillkortakommanden och vilja att städa upp efter skandalen.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

2019

Året i bilder - del 2

Nu fortsätter vår tillbakablick på nyhetsåret 2019

Ronneby

Lovar insatser mot droger bland ungdomar

Här är Ronnebypolisens medborgarlöfte för 2020 och 2021.

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet