1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Finstämt och knivskarpt med Disturbed

I väntan på dragplåstret Kiss fick Disturbed agera uppladdning. Och de gjorde det med ett brandtal angående psykisk ohälsa.
David Darmian och John Moyer i Disturbed bjöd på tunggung.
Foto: Mattias Mattisson

Den otacksamma uppgiften att spela precis innan Kiss föll på amerikanska Disturbed. Efter ett tv-intro som sammanfattar bandets karriär (det bildades i Chicago 1994) öppnas spelningen med ”Are you ready” från senaste skivan ”Evolution”.

Finstämda ballader blandas med knivskarpa riff. Men David Draimans röst, som kan praktisera som rakblad vilken dag som helst kommer bäst till rätta i de mer finstämda partierna. Som i ”A reason to fight”. Den börjar för övrigt först efter ett brandtal från David Dramian till publiken:

images3 bilder
enlarge

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vilka här känner någon eller har själva drabbats av psykisk ohälsa? Upp med en hand. Titta er omkring, ni är inte ensamma! Ge alla en anledning till att kämpa, uppmanar han.

”Ten thousands fist” får med sig, om inte 10 000 så i alla fall ett par tusen knutna nävar i luften. Nya singeln ”No more” ger energi till de som väntar på Kiss. En perfekt uppladdning såväl som urladdning.