1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Flera skadade i slagsmål med tillhyggen – fyra personer gripna

Fyra personer har gripits efter ett stort bråk i centrala Sölvesborg under fredagskvällen. Två personer vårdas fortfarande på sjukhus.
– Det ska inte röra sig om livshotande skador, berättar Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polis och ambulans larmades till Järnvägsgatan vid 21.25-tiden med anledning av ett slagsmål med flera personer inblandade.

– Två personer har förts med ambulans till sjukhuset i Karlskrona, och en har förts till Kristianstad. En av dem skadade är en man i 18-årsåldern, sade Evelina Olsson på polisens ledningscentral till Sydöstran strax efter händelsen.

– Det har varit ett stort bråk mellan två olika falanger som vi förstår stött på varandra på olika platser vid olika tidpunkter under fredagen. Sedan har det urartat på ett ställe. Det är två grupperingar som velat slåss helt enkelt, säger Magnus Hansson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Slagsmålet ska ha utspelat sig på en cykelväg mellan Ica och Netto och polisen håller fortfarande på att bilda sig en uppfattning om vad som har hänt och hur många som varit inblandade i bråket. Enligt vittnen ska det ha använts någon form av tillhyggen vid bråket.

Vid 03-tiden har fyra personer gripits och delgivits misstanke om brott.

– Ja, tre personer har tillhört en sida av bråket. Den fjärde personen har tillhört andra sidan, säger Magnus Hansson. De är gripna.

De fyra som nu har gripits fördes till sjukhus efter bråket. Två av dem fick lämna sjukhuset under natten.

För de återstående två som vårdas på sjukhus ska läget inte vara livshotande.

Nu ska åklagaren besluta om personerna ska anhållas.

Texten uppdateras.