1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

TV: Första förskolan på hjul

I fem år har Midhalls förskola kämpat för att få elcyklar. Nu är de på plats och vilken fest det blev.
Premiärturen gick via cykelvägar runt förskolan. Förskollärarna Linda Glanz och Johanna Dahlström med förskolebarn.
Foto: Jörgen Klinthage

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Under torsdagen var det en happenings när 75 barn och personal firade förskolans dag och den stora höjdpunkten var invigningen av två elcyklar. Varje elcykel tar sex barn.

Midhall blir därmed den första förskolan i kommunen som får elcyklar.

– Vi är så glada över att vi har fått elcyklarna som ger en fantastisk möjlighet att göra utflykter med barnen, säger förskolans chef Charlotta Hindriksson.

– Det bästa var cykelturen, men också glassen, säger sex-åriga Jody Lövgren.
Foto: Jörgen Klinthage

Firandet började med att barnen sprang Midhallsloppet och en halv timme senare var det dags för en stor fest när de nya elcyklarna skulle invigas med en provtur och en avslutande glassparty.

– Det bästa var cykelturen, men också glassen, säger sex-åriga Jody Lövgren.

Totalt har de båda cyklarna kostat 60 000 kronor plus 10 000 kronor för hjälmar. Rotary Sölvesborg-Mjällby har även varit med och bidraget med 6 000 kronor i ett projektbidrag.

– Det är fantastiskt att vi har kunnat vara med och bidra, säger president Sölvesborg-Lister RotaryklubbGunilla Thuresson.

Firandet började med att barnen sprang Midhallsloppet och en halv timme senare var det dags för en stor fest när de nya elcyklarna skulle invigas.
Foto: Jörgen Klinthage