Frånvarande man dömd för olovlig körning

Efter två rattfylleridomar drogs 47-åringens körkort in. En månad senare togs han av en polispatrull när han körde bil i centrala Sölvesborg. Han döms nu för olovlig körning.
Blekinge tingsrätt dömer mannen för olovlig körning i hans frånvaro.
Foto: Johan Hultgren

En 47-årig man dömdes i sin frånvaro den 4 september för grov olovlig körning av Blekinge tingsrätt.

Det var i slutet av november 2018 som mannen stoppades av en polispatrull i centrala Sölvesborg, och det visade sig att hans körkort var indraget.

Det hade det blivit en dryg månad tidigare, efter att mannen gjort sig skyldig till två fall av rattfylleri.

Mannen har i förhör nekat till brottet och sagt att han inte visste om att hans körkort var indraget. Det menar däremot tingsrätten är ställt utom rimligt tvivel att han var medveten om, då han ska ha delgivits beslutet samma dag det blev indraget.

Tingsrätten stödjer sig på den skriftliga utredningen och dömer mannen i sin frånvaro och mot sitt nekande till grov olovlig körning.

Eftersom mannen för en dryg månad sedan, den 8 augusti, dömdes till skyddstillsyn för en misshandel och tingsrätten menar den olovliga körningen ”har ett straffvärde om ett lågt antal dagsböter”, ska den omfattas av den tidigare utdömda påföljden.

Läs mer

Olofström

Man döms för olovlig körning och häleri

En 35-årig man har dömts till grov olovlig körning och häleribrott.

Nyheter

Han är årets företagare i Blekinge

Under fredagskvällen blev det klart att priset Årets företagare i Blekinge för 2019 går till Karl-Johan Joelsson, vd för MMG Marine. Företaget är lokaliserat i såväl Sölvesborgs som Karlshamns och Karlskrona kommun.

Karlshamn

Brott: Stoppades på nytt utan körkort – dryga böter väntar

Den 25-årige mannen har kört utan körkort vid flera tillfällen. Den senaste körningen renderar nu i dryga böter.

Sport

Två raka förluster för Blekinges Tv-pucklag

Skåne vann i den andra gruppspelsmatchen

Karlshamn

Rattfull man körde på fel sida vägen

Han körde på fel sida vägen, krockade med ett annat fordon och körde på refuger. Nu åtalas 46-åringen misstänkt för grovt rattfylleri.

Ronneby

Åtal: Utpressare pistolhotade barnfamilj

Barnfamiljen var mitt uppe i ett födelsedagsfirande när en pistolbeväpnad man ringde på dörren – och krävde 20 000 kronor för en påstådd skuld.