Här kan ett nytt kulturhus byggas

Gör Rådhuset till ett kulturhus. Det föreslår tre politiker.
Tre politiker vill göra om Rådhuset till kulturhus.
Foto: Sydöstran

– Det behövs ett lättillgängligt centralt nav som en spindel i nätet nära bibliotek, biograf, samlingslokal och skolor, säger Jens Melander (S).

Han är en av tre S-märkta politiker som står bakom motionen om att skapa ett kulturhus. De övriga är före detta riksdagsmannen Christer Skoog (S) och Bengt Johnsson (S).

Tanken är enligt Jens Melander att skapa en möjlighet för kulturen.

Tanken med kulturhuset som ska vara i kommunal regi är att göra Sölvesborg mer attraktivt och öka möjligheten till aktivt samspel mellan olika kulturaktiviteter i samarbete med ideella föreningar.

”Något som skulle tilltala flera intressenter är att med det gamla Rådhuset vid Stortorget som front bygga en ändamålsenlig byggnad bakom där det idag är parkering. En sådan byggnad skulle försköna och göra hela området mer tilltalande”, menar de tre politikerna.

Idag har Sölvesborgshem sina lokaler i Rådhuset, men bolaget har tidigare aviserat att man har planer på att flytta ner till Innerhamnen när det nya bostadsområdet ska byggas.

I fjol gick även fyra kulturarbetare, Johannes Holmquist, Sofia de la Fuente, Lisa Johannesson och Per Brodin, ut och initierade ett informationsmöte om att starta upp ett kulturhus i Sölvesborg. Deras idé var att det skulle innehålla en utställningsplats, replokal, arbetsbord för skapande och en scen. Nu går alltså även tre politiker ut och vill att kommunen utreder tanken på ett kulturhus i kommunal regi.

Läs mer

Sölvesborg

Åldringsliga opererar i Sölvesborg

Falska poliser försöker lura äldre kvinnor.

Ledare

Stort SD bör få problem

Robert Sundberg: ”Väljarna förväntar sig oförenliga satsningar”

Insändare

”Skapa trygghet i Karlskrona”

KD föreslår ordningsvakter och kameraövervakning.

Ronneby

Offer kan ha förföljts före rån

Misshandlad och bestulen på ägodelar.

Nyheter

I natt: Larmades om stökig man på pizzeria

Personal på en pizzeria i Karlshamn fick larma polisen sedan en gäst ska ha börjat kasta glas i lokalen.

Karlskrona

Prost använde kontokort flitigt

Lunch, fika och resor i samband med renoveringen