Här kan ett nytt kulturhus byggas

Gör Rådhuset till ett kulturhus. Det föreslår tre politiker.
Tre politiker vill göra om Rådhuset till kulturhus.
Foto: Sydöstran

– Det behövs ett lättillgängligt centralt nav som en spindel i nätet nära bibliotek, biograf, samlingslokal och skolor, säger Jens Melander (S).

Han är en av tre S-märkta politiker som står bakom motionen om att skapa ett kulturhus. De övriga är före detta riksdagsmannen Christer Skoog (S) och Bengt Johnsson (S).

Tanken är enligt Jens Melander att skapa en möjlighet för kulturen.

Tanken med kulturhuset som ska vara i kommunal regi är att göra Sölvesborg mer attraktivt och öka möjligheten till aktivt samspel mellan olika kulturaktiviteter i samarbete med ideella föreningar.

”Något som skulle tilltala flera intressenter är att med det gamla Rådhuset vid Stortorget som front bygga en ändamålsenlig byggnad bakom där det idag är parkering. En sådan byggnad skulle försköna och göra hela området mer tilltalande”, menar de tre politikerna.

Idag har Sölvesborgshem sina lokaler i Rådhuset, men bolaget har tidigare aviserat att man har planer på att flytta ner till Innerhamnen när det nya bostadsområdet ska byggas.

I fjol gick även fyra kulturarbetare, Johannes Holmquist, Sofia de la Fuente, Lisa Johannesson och Per Brodin, ut och initierade ett informationsmöte om att starta upp ett kulturhus i Sölvesborg. Deras idé var att det skulle innehålla en utställningsplats, replokal, arbetsbord för skapande och en scen. Nu går alltså även tre politiker ut och vill att kommunen utreder tanken på ett kulturhus i kommunal regi.

Läs mer

Karlshamn

Tomatkonflikten pågår fortfarande i Elleholm

Infekterad konflikt mellan boende och ägare av tomatodlingen; det är svårt att kommunicera.

Direktrapportering

Mjällby i serieledning efter Jobes drömmål

Erik Pärsson gjorde mål efter tre minuter på planen.

Karlskrona

Polis stoppade känd tjuv - hade dyrkset i bilen

Mannen uppträdde påverkat.

Karlskrona

Tågen rullar igen

Sedan 05:30 på fredagsmorgonen har det varit stopp för tågtrafiken mellan Karlskrona och Emmaboda. Trafikverket meddelar att det beror på ett spårfel i Holmsjö.

Sölvesborg

17-åring döms för knarkbrott

Döms till ungdomsvård.

Karlskrona

Då stängs Hasslöbron

Här är anledningen.