Hund öppnade dörren – och gick till attack

När 23-åringen knackade på möttes han av en rottweiler som öppnade. Hunden bet mannen, och nu dömer tingsrätten hundägaren för vållande till kroppsskada.
Rottweilerns ägare döms i Blekinge tingsrätt till böter.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

I december 2018 kom en 23-årig man på besök hemma hos en 48-årig man med familj i Sölvesborg. I familjen ingick en vuxen rottweiler.

Då hunden sedan den var lite själv har kunnat öppna ytterdörren med tassen, hade 48-åringen satt upp en stålgrind en halvmeter från dörren.

När 23-åringen öppnade grinden och knackade på öppnade hunden dörren och stegrade sig ”aggressivt” på bakbenen. 23-åringen föll bakåt och slog i huvudet, vilket resulterade i en hjärnskakning. Hunden ska sen ha bitit mannen i vänsterarmen.

Blekinge tingsrätt anser att 48-åringen har brustit i tillsynen av sin hund, då han inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att förhindra den från att angripa besökare. Tingsrätten dömer mannen, som nekar till brott, för vållande till kroppsskada.

48-åringen döms till 30 dagsböter om 200 kronor, och ska dessutom betala skadestånd till den hundbitne mannen på 600 kronor. Vidare ska ha betala 800 kronor till brottsofferfonden, och 500 kronor för advokatkostnader, vilket sammanlagt blir 7 900 kronor.

Läs mer

Sport

Erik Andersson Blekinges nattkung

Sekundstrid avgjorde lång-DM

Nyheter

Han är årets företagare i Blekinge

Under fredagskvällen blev det klart att priset Årets företagare i Blekinge för 2019 går till Karl-Johan Joelsson, vd för MMG Marine. Företaget är lokaliserat i såväl Sölvesborgs som Karlshamns och Karlskrona kommun.

Karlshamn

Brott: Stoppades på nytt utan körkort – dryga böter väntar

Den 25-årige mannen har kört utan körkort vid flera tillfällen. Den senaste körningen renderar nu i dryga böter.

Sport

Två raka förluster för Blekinges Tv-pucklag

Skåne vann i den andra gruppspelsmatchen

Karlshamn

Dom: Körde knarkpåverkad – döms till höga böter

30-åringen körde bil påverkad av både amfetamin, kokain och hasch – nu döms Karlshamnsbon till höga dagsböter.

Karlshamn

Åtal: Hotade personal på socialkontoret

En man i 20-årsåldern blev arg när han inte fick sina pengar.