1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kändishund på rymmen nu spårad till Ryssberget

Den colombianska landslagsstjärnan Leela har varit försvunnen i snart en månad. Nu har hon synts denna vecka på Ryssberget Sölvesborg, mer än tre mil från där hon försvann.
I snart en månad har Leela varit på rymmen. Nu har hon åter igen denna vecka skymtats i trakten av Sölvesborg.
Foto: Johan Nilsson/TT

Joakim Persson, presskontakt på svenska Agilityklubben bekräftar att observationer gjorts att Leela kan ha synts på Ryssberget i denna vecka.

– Vi vill gärna att allmänheten hör av sig om de skulle se Leela, men det är samtidigt viktigt att de inte själva försöker fånga in henne då hon kan bli skrämd, säger Joakim Persson till Sydöstran.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Det var den 4 oktober i år som hunden Leela, som ingår i det colombianska landslaget i agilty, försvann under en promenad vid Uddarps strövområde. Sedan dess har hon setts ett tjugotal gånger i Kristianstadstrakten, men också vid Valje. Två ID-hundar letade då i shift leta efter Leela i området, men kunde inte finna henne. Däremot kunde göra markeringar som kände doft av att Leela hade varit där. Kort efter att Leela setts i Valje obseverades hon även i Gammalstorp.

En Facebookinsamling har gjorts för de colombianska ägarna i sökandet, med flygbiljetter och andra transporter, har dragit in över 120 000 kronor.
Foto: Privat

En Facebookinsamling har gjorts för de colombianska ägarna i sökandet, med flygbiljetter och andra transporter, har dragit in över 120 000 kronor.

– Vi har inte gett upp sökandet efter Leela och nya sök efter henne ska göras i helgen, säger Joakim Persson.

Vad ska man göra om man ser hunden?

– Man ska inte själv ska fånga in Leela, utan notera platsen, tiden och riktningen och ringa polisen på 114 14, säger han.