Man avled efter krock med tankbil

En tankbil kolliderade med en personbil utanför Mjällby strax innan klockan 11 under onsdagen.
– En person, en man i 40-års åldern och passagerare i bilen, avled av sina skador, säger Filip Annas, pressinformatör vid polisens ledningscentral Syd.
Av okänd anledning kom enligt uppgift personbilen över på fel sida och krockade med bulkbilen.
Foto: Jörgen Klinthage

Strax efter klockan 11 fick SOS ett larm om en kollision mellan en personbil och en lastbil på väg 123, strax innan Listermacken i Mjällby. Trafiken stängdes omedelbart av i båda riktningarna.

– Det är totalstopp här, och ett stort räddningspådrag. En man är avförd med ambulans, säger Sydöstrans reporter på plats.

Tre ambulanser, fem polisbilar och två styrkor från räddningstjänsterna i Sölvesborg och Mjällby arbetade febrilt på olycksplatsen.

– Troligtvis har personbilen kommit över på fel sida vägen, och sedan frontalkrockat med bulkbilen som hade en last på 51 ton. Föraren till lastbilen hann inte väja, säger Peter Jönsson, räddningsledare på plats.

Föraren och passageraren av personbilen fördes med ambulans till sjukhus. Passageraren, en man i 40-årsåldern, avled av sina skador. De anhöriga är underrättade, bekräftar polisen på sin hemsida.

Lastbilschauffören chockades svårt men skadade sig inte fysiskt, enligt Peter Jönsson vid räddningstjänsten.

Foto: Jörgen Klinthage

Enligt Trafikverket finns det i nuläget i exakt tidsprognos när man kan öppna vägen igen från Hörby till Norremark, men senast klockan 17.00 beräknar man kunna göra vägen farbar igen efter bärgning och saneringsarbete vid olycksplatsen.

Trafiken leds om på plats.

Uppdatering: Vid klockan 17.04 meddelade Trafikverket att det åter är full framkomlighet på väg 123 igen efter att bärgnings- och saneringsarbetet slutförts.

Läs mer

Karlskrona

Trafik: Fel på järnvägsbommar

Under lördagsförmiddagen var det trafikproblem på väg 672 mellan Hasslörondellen till Johannishus.

Karlskrona

Anmälan: Betalade för gräsklippare som aldrig dök upp

En man hemmahörande i Dalarna har anmält att han beställt en robotgräsklippare av en person från Karlskrona på Tradera, men inte fått den skickad till sig trots att han betalt. Händelsen ägde rum i början av november och har nu polisanmälts som misstänkt annonsbedrägeri.

Nyheter

Ronneby: Man gripen för våldtäktsförsök

Ytterligare en man gripen för misshandel

Karlskrona

Anmälan: Gymnasieelev misshandlad av skolkamrat

En kille i 18-årsåldern ska enligt en anmälan till polisen ha blivit misshandlad av en jämnårig skolkamrat på Törnströmska gymnasiet i Karlskrona. Händelsen ska ha ägt rum i måndags förmiddag, under en rast på skolan, då den unge killen ska ha blivit slagen och sparkad i ansiktet av en annan kille på skolan.

Karlskrona

Bilkapare beväpnad med knivliknande föremål – polisen söker vittnen

Polisen: ”Eventuellt rör det sig om en mattkniv”.

Nyheter

Just nu: Tågtrafiken igång igen efter stopp

Under tisdagsförmiddagen stoppades tågtrafiken under en dryg timmes tid mellan Bräkne-Hoby och Ronneby då obehöriga personer befann sig på spårområdet.