1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lättsmält tuggummirock med Royal republic

Karlskronasonen Adam Grahn har publiken i sin hand från första till sista stund. Royal republic bjöd Sweden rock-publiken på förfest under fredagens spelning.
Tungan ut i väntan på Gene Simmons. Adam Grahn och hans Royal republic startade upp festen på Sweden rock festival under fredagen.
Foto: Mattias Mattisson

– Vi har inte spelat här på fem år. Vad feta ni har blivit. Adam Grahn har publiken i sitt grepp direkt när Royal republic går på Sweden stage under fredagseftermiddagen.

– Vi har också blivit feta, säger han ursäktande.

Historien om hur den då ännu okände Karlskronasonen vann en gitarr genom att spela AC/DC:s ”Thunderstruck” i en tävling på festivalen 2005 är numer välkänd. Nu är han tillbaka med sitt Malmöbaserade Royal republic för bandets andra spelning på Sweden rock festival.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

images8 bilder
enlarge

Inledande ”Can´t fight the disco” visar vad som komma skall: Lättsmält tuggummirock med smak av pina colada. Tonen för resten av kvällen är satt. I ”Tommy gun” är publiken direkt med på noterna. ”Underwear” får allsång. Inte ens teknikstrulet i ”Stop movin´" påverkar nämnvärt. Låten tas bara om från början. ”Det är priset man får betala när man inte spelar med backtrack. Det är som att ge sig in i politik och tro att man kan vara clean”, säger Adam.

Royal republic är inte ett av de större banden under festivalen och med sin poppiga aura kommer det inte att bli det heller. Men det är det mest välklädda och i Adam Grahn har det en frontfigur som är ämnad för de större scenerna.