Lättsmält tuggummirock med Royal republic

Karlskronasonen Adam Grahn har publiken i sin hand från första till sista stund. Royal republic bjöd Sweden rock-publiken på förfest under fredagens spelning.
Tungan ut i väntan på Gene Simmons. Adam Grahn och hans Royal republic startade upp festen på Sweden rock festival under fredagen.
Foto: Mattias Mattisson

– Vi har inte spelat här på fem år. Vad feta ni har blivit. Adam Grahn har publiken i sitt grepp direkt när Royal republic går på Sweden stage under fredagseftermiddagen.

– Vi har också blivit feta, säger han ursäktande.

Historien om hur den då ännu okände Karlskronasonen vann en gitarr genom att spela AC/DC:s ”Thunderstruck” i en tävling på festivalen 2005 är numer välkänd. Nu är han tillbaka med sitt Malmöbaserade Royal republic för bandets andra spelning på Sweden rock festival.

images8 bilder
enlarge

Inledande ”Can´t fight the disco” visar vad som komma skall: Lättsmält tuggummirock med smak av pina colada. Tonen för resten av kvällen är satt. I ”Tommy gun” är publiken direkt med på noterna. ”Underwear” får allsång. Inte ens teknikstrulet i ”Stop movin´" påverkar nämnvärt. Låten tas bara om från början. ”Det är priset man får betala när man inte spelar med backtrack. Det är som att ge sig in i politik och tro att man kan vara clean”, säger Adam.

Royal republic är inte ett av de större banden under festivalen och med sin poppiga aura kommer det inte att bli det heller. Men det är det mest välklädda och i Adam Grahn har det en frontfigur som är ämnad för de större scenerna.

Läs mer

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Rattfylleri i Kristianstad.

Sport

Klart: Vi tv-satsar på lokal fotboll i unikt samarbete

Här är serierna vi nu äger rättigheterna att tv-sända

IDROTTSGALAN

BILDEXTRA: Allt från Blekinges Idrottsgala 2020

Efter Mjällbys succéår – tog hem tre priser

Familj

Rebecca Hejel och Anton Petersson

i Trensum fick den 4/10 en son Willgot, som vägde 4084 g och var 55 cm.

2019

Året i bilder - del 2

Nu fortsätter vår tillbakablick på nyhetsåret 2019

2010-talets sport

Dansk dynamit, pärongate, 178 mål och ”Honken”

22 minnesvärda sporthändelser från 2010-talet