Nytt industriområden planeras i Nogersund

Ett nio hektar stort industriområde har tagits fram av kommunen.
Nio hektar ny företagsmark har tagits fram av kommunen i Nogersund. Totalt omfattar hela det nya planområdet 15 hektar.
Foto: Sölvesborgs kommun

– Bakgrunden till att vi tar fram planen är att det finns ett tryck på mer industrimark i kommunen, säger byggnadsnämndens ordförande Hillevi Colliander (S),

Behovet av en ny detaljplan för ett nytt företagsområde växte ursprungligen fram i samband med att det behövdes akut mark då den havsbaserade vindkraftparken skulle byggas.

Är det fortfarande lika aktuellt med ny industrimark i Nogersund nu efter det att inte blev något av planerna på en havsbaserad vindkraftspark?

– Ja, det finns ett par företag som framfört ett intresse att etablera sig och det behövs en tomtberedskap för industriverksamhet i Nogersund, säger Hillevi Colliander.

Området närmast havet är bebyggd och hårdgjord med asfalterade ytor. I det nordvästra området finns rester av en nedlagd minkfarm. Det har för två år sedan gjorts en miljöteknisk undersökning i syfte att identifiera eventuella föroreningar. Den samlade bedömningen är att föroreningarna i området är begränsade.

Däremot finns det en långbensgroda som kommunen varit tvungen att ta hänsyn av. En mur ska byggas för att sätta stopp för grodorna, så att de inte hoppar ut i trafiken.

Arbetet med den nya planen startades redan 2010. Nu är förslaget alltså färdigt och ska även godkännas i kommunfullmäktige.

Läs mer

Nyheter

USA: Massevakuering efter explosion i kemifabrik

Minst 60 000 personer i närheten av en kemifabrik i den amerikanska delstaten Texas har beordrats att omedelbart lämna sina hem och fly området sedan en explosion inträffat. Ordern gäller fyra orter i närheten av den petrokemiska fabriken vid Port Neches.

Sport

Malmö: Zlatan-statyn utsatt för rasistisk attack

Ilskan mot Zlatan Ibrahimovic affärsbeslut riktas mot hans staty i Malmö.

Sport

Toakupp mot Zlatan-statyn: "De borde skämmas"

Skånsk ilska mot Zlatan Ibrahimovic efter köpet av Hammarby - tusentals personer kräver att den flyttas.

Lasse i Nättraby: ”Jag byggde min karriär i sängen”

Få människor har spenderat så mycket tid och energi i sängen som Lasse Carlsson i Nättraby. Och i tjugo år har han också försökt stödja andra till ett bättre liv i sängen.

Kultur

Malou Prytz tillbaka i Melodifestivalen

Sångerskan Malou Prytz från Ryd återvänder till Mello nästa år.

Nyheter

Åkesson omvald till SD-ordförande

Jimmie Åkesson har valts om till ordförande och partiledare för Sverigedemokraterna i två år till.