Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Recept: Svärmors rödkålssallad

En fräsch sallad som är perfekt att ha på julbordet. Den passar till kötträtter som prinskorv och köttbullar.
Publicerad 12 december 2019 • Uppdaterad 16 december 2019
Svärmors rödkålssallad.
Svärmors rödkålssallad.Foto: Bo Åkesson

Ingredienser:

1/4 rödkålshuvud

Annons

3-4 medelstora äpplen (gärna svenska och närproducerade)

2 apelsiner

100 gram russin

1 dl valnötter (går även bra med rostade solrosfrön)

Persilja till garnering

Granatäpple

Vinägrett:

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

En halv pressad apelsin (går även bra med citron)

Annons

Salt samt malen svartpeppar och kryddpeppar.

Filéa apelsinen och se till att få bort de vita hinnorna.
Filéa apelsinen och se till att få bort de vita hinnorna.Foto: Bo Åkesson

Gör så här:

1. Strimla rödkålen skär äpplena och apelsinen i grövre bitar och lägg allt i en skål. Se till att få bort den vita hinnan på apelsinen.

2. Hacka persiljan och valnötterna. Nötterna ska hackas grovt.

3. Blanda dijonsenap, pressad apelsin och vitvinsvinägern. Tillsätt salt, peppar och kryddpeppar efter smak. Rör om. Häll den sedan över kålen, apelsinerna och äpplena.

4. Garnera med persiljan valnötterna och granatäppelkärnorna.

Tips: Gör gärna rödkålssalladen dagen innan servering så att smakerna hinner utvecklas.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons