Recept: Svärmors rödkålssallad
Ingredienser:
1/4 rödkålshuvud
3-4 medelstora äpplen (gärna svenska och närproducerade)
2 apelsiner
100 gram russin
1 dl valnötter (går även bra med rostade solrosfrön)
Persilja till garnering
Granatäpple
Vinägrett:
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
En halv pressad apelsin (går även bra med citron)
Salt samt malen svartpeppar och kryddpeppar.
Gör så här:
1. Strimla rödkålen skär äpplena och apelsinen i grövre bitar och lägg allt i en skål. Se till att få bort den vita hinnan på apelsinen.
2. Hacka persiljan och valnötterna. Nötterna ska hackas grovt.
3. Blanda dijonsenap, pressad apelsin och vitvinsvinägern. Tillsätt salt, peppar och kryddpeppar efter smak. Rör om. Häll den sedan över kålen, apelsinerna och äpplena.
4. Garnera med persiljan valnötterna och granatäppelkärnorna.
Tips: Gör gärna rödkålssalladen dagen innan servering så att smakerna hinner utvecklas.